Голмайсторът на Сампдория и Серия А Фабио Куалярела заяви, че не възнамерява да бърза със спечелването на приза за топреализатор №1 в калчото през сезон 2018/2019. Ветеранът не скри, че е много вероятно да сложи край на кариерата си като професионален футболист именно в генуезкия клуб.

36-годишният нападател беше във вихъра си по време на градското дерби срещу Дженоа, където се отчете с попадение и асистенция за успеха с 2:0. За неаполитанецът голът беше негов 22-и през кампанията.

„Беше чудесен ден и благодаря на феновете, че ми позволиха да изживея нещо подобно”, коментира Куалярела.

„Вкарах гол, дадох асистенция, а в края на мача Йонуц Раду направи страхотно спасяване. Беше невероятно да играя в този мач.”

„Трябва да продължаваме по същия начин. Всеки път трябва да правим още една крачка по отношение на представянето и постоянството, защото имаме навика да се препъваме. Важно е да създадем инерция.”

„Дали ще играя до края в Сампдория? Освен ако не ме изритат, оставам тук. Видях как феновете се подготвяха за овации, докато играчите излизаха. Обърнах се и видях, че зад мен няма никого, така явно аплодисментите са били за мен. Благодаря на привържениците, беше невероятен жест. Завинаги ще помня тези емоции.”

„Има дълъг път до края на сезона, както и много талантливи нападатели. Нека просто си гледаме нашата работа”, добави Куалярела.