Алесандро Неста спаси Милан от загуба още в третия кръг на италианската Серия А, след като реализира изравнително попадение в даденото от съдията продължение. Актуалният носител на Суперкупата на Европа направи 1:1 като гост на Сиена.

Домакините бяха на път да сътворят изненадата, след като успяха да реализират гол още в 24-та минута чрез Масимо Макароне. Нападателят на Сиена успя да преодолее вратаря на Милан Дида след добра атака и вдигна трибуните на крака.

По всичко личеше, че срещата ще завърши при този резултат, но в самия край на мача  Алесандро Неста успя да измъкне точката. Бившият италиански национал вкара отбитата след удар на Зеедорф топка. След попадението нервите на Фрик от домакините не издържаха и се наложи да напусне терена, след като видя червения цвят на картона. Въпреки добрите си изяви, „росонерите” не успяха да реализират головите си положения, за да се поздравят с успеха, който може да се окаже решаващ за титлата в Италия.

В третия кръг на местния шампионат соченият за фаворит тим на Карло Анчелоти допусна втора грешна стъпка. Преди по-малко от две седмици Милан завърши 1:1 с Фиорентина.

След тази среща Милан се изкачи на трето място в класирането на Серия А, но в актива си има едва пет точки от две равенства и една победа. Сиена пък заема незавидното 17-о място с една точка. Това обаче бе едва първата среща от този кръг, като утре предстои да се изиграят и останалите двубои, които ще повлияят на класирането.