Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани разкри план, според който пет от водещите клубове в Италия искат да направят собствени лига и съответно да получават по-големи приходи от телевизионни и рекламни права.

„Няма да стоим безсилни”, заяви Галиани от името на Милан, Интер, Ювентус, Наполи и Рома , като се очаква и ръководството на Лацио да подкрепи идеята.

„Тези пет клуба представят 84% от спортните фенове в Италия, така че на тях не могат да им бъдат дадени същите права, като на другите 15 в Серия А.”

Причина за недоволството на големите клубове е, че от следващия сезон телевизионните права в Калчото ще се продават в пакет, а не както досега, когато всеки отбор можеше да подпише собствен договор с избрана телевизия.

Заради новата схема на продажба на правата, нито един мач от Серия Б през този сезон няма да се излъчи в Италия, тъй като пропаднаха преговорите с телевизионните компании.

„Ние работим заедно, за да намерим решение” – каза президентът на Италианската футболна асоциация Джанкарло Абете за проблема с предаването на мачовете от Серия Б – „Както и да е, ние не можем да мислим, че това ще бъде решено за една нощ.”