Победата на Ювентус над Сасуоло с 2:0 в неделя загатна, че не всичко е наред между наставника на тима Масимилиано Алегри и една от звездите – Пауло Дибала. На медиите в Италия не убегна факта, че при смяната си аржентинският футболист отказа да стисне ръката на наставника.

Слуката се разви в 77-ата минута, когато Алегри реши да пусне Марко Пяца и да даде почивка на Дибала. Острието на „бианконерите“ обаче имаше друго мнение по въпроса и малко след като напусна игра демонстративно подмина подадената от Алегри ръка. Нещо повече – Дибала дори прибра своята зад гърба, за да е сигурен, че ще избегне ръкостискането.

Самият Алегри реши да не придава особена тежест на инцидента. „Всички играчи искат да останат на терена до края на мача, а Пауло се справи много добре, докато беше в игра“, коментира треньорът на Юве.

„Нищо не се е случило. Играчите могат да се ядосат, когато бъдат сменени. По-важното е докато са на терена, да правят това, което се изисква от тях.“

„Ядосвам се, когато играчите откажат да поздравят съотборника, който го заменя. Те винаги трябва да демонстрират респект към съотборниците си. Ако са ядосани на треньора, това няма значение, просто ще отшуми. Свикнали сме с тези неща, все пак и аз съм бил футболист“, допълни Алегри.