Феновете на Рома може да донесат сериозна санкция на любимия си тим заради поведението си в мача с Наполи вчера. Тогава те издигнаха плакати срещу майката на убития фен на неаполитанците Чиро Еспозито. 

Привърженикът на Наполи беше застрелян от фена на "вълците" Даниеле де Сантис в навечерието на миналогодишния финал за Купата на Италия, който се игра в Рим на "Олимпико". Той почина малко по-късно в болницата. 

Майката на Еспозито - Антонела Леарди - впоследствие започна кампания за прекратяване на футболното хулиганство. Феновете на Рома обаче започнаха да я обиждат с плакати и песни по време на двубоя. 

"Колко тъжно е да правиш пари от погребение и няколко книжки" и "Антонела Леарди - млъкни!" гласяха част от плакатите, издигнати срещу майката на Еспозито. В други пък агитката вдигаше лозунги в подкрепа на стрелеца Даниеле де Сантис. 

Точно това може да се отрази в солидна финансова глоба на Рома. Дори секторът с феновете на "вълците" може да бъде затворен за един мач, защото тези плакати не са били одобрени от органите на реда преди двубоя.