Най-крайните привърженици на Рома ще продължат своя бойкот срещу мерките за сигурност на „Стадио Олимпико“. Тъй като те няма да присъстват на тазвечершното дерби срещуНаполи, над 1000 от тях се погрижиха да създадат страхотна атмосфера по време на сутрешното занимание.

Ултрасите на „джалоросите“, както и тези на Лацио не останаха никак доволни от въведената преди година практика за присъствието на обезопасителни бариери в техните сектори. Още от самото начало те обявиха бойкот на домакинските мачове и макар някои от привържениците на Лацио да се върнаха на трибуните, тези на Рома са твърди в позицията си, че ще стъпят обратно на стадиона едва когато съоръженията бъдат премахнати.

На практика днес Южната трибуна отново ще бъде празна за изключително важното домакинство срещу Наполи в Серия А. Затова ултрасите избраха да покажат своята любов към „римските вълци“, затова над 1000 от тях се появиха на тренировъчната база „Тригория“, за да поздравят футболистите. Те надъхаха отбора към края на загрявката, а шоуто стана още по-сериозно с разпънатите големи банери и хвърлените димки.