Ръководството на Рома най-накрая получи „зелена светлина“ за реализацията на проекта си за нов стадион. Новината потвърди лично кметът на Рим Вирджиния Раги.

В петък по обед представители на клуба имаха среща с общинския съвет на италианската столица, който постанови, че „джалоросите“ имат разрешение да предприемат нужните стъпки по строежа на "Стадио дела Рома".

„Това е един исторически ден“, коментира Раги пред „Гадзета дело спорт“.

Отрязаха мераците на Рома за нов стадион

„Ние сме много горди и щастливи от това споразумение, което подобри първоначалния проект и ще позволи на града да придобие нещо голямо, с което да се гордее. Днешният ден е исторически не само за футболен клуб Рома.“

Кметицата също така използва своята страница във „Фейсбук“, за да обясни по-подробно какви са промените по първоначалната идея. „Трите кули бяха елиминарани, а площта – намалена наполовина, а с 60 процента е намалена тази, полагаща се на бизнеспарка“, допълни тя.

Рома получава зелена светлина за стадиона през март

Освен това строителният стандарт е завишен до категория А4, която е най-високата в света. Целта е кварталът Дечима повече да не става жертва на наводнения, като ще има и нова станция по линията Рома-Лидо.

„Ние революционирахме дизайна на стадиона на Рома и го превърнахме в шанс за Рим“, заключи Раги.