Една от звездите в атаката на  Наполи – Дрийс Мертенс беше доста разочарован след победата на своя тим с 2:1 над Бреша в 7-ия кръг на калчото. Белгиецът заяви, че е недопустимо тимът да прави толкова много пропуски, а заради тях в края на мача да бъде поставен в тежка позиция.

Неаполитанци доминираха отчетливо през първото полувреме и пропиляха няколко грандиозни шанса за гол, а авансът от 2:0, дошъл след попадения на Мертенс и Костас Манолас, явно ги успокои твърде много. След почивката Марио Балотели вкара първия си гол с екипа на „бианкадзурите”, което превърна финала на срещата в твърде напрегнат период.

„Не можем да допускаме гол по такъв начин, защото това винаги ще усложнява нещата за нас. Не можем да продължим така и да страдаме по този начин, макар и днес да взехме победата”, коментира 32-годишният Мертенс.

„Трябва да натискаме в предни позиции, а не да се прибираме назад. Нужно е да играем в половината на противника, а не да се оказваме прибрани до собствената си врата. Нужно е да надградим върху представянето ни от първото полувреме.”

Голът на Мертенс в мача беше неговият 114-и с екипа на „везувиани”, което го приближава само на един зад клубната икона Диего Армандо Марадона. „Аз съм и малко разочарован, защото исках да вкарам след подаването на Алан, което ме намери на близката греда. Това щеше да бъде важен гол за мен. Имаме силни играчи и ще постигнем велики неща. Имаме и момчета, които все още трябва да преминат на друго ниво и могат да се представят добре”, добави Мертенс.