Наполи спечели с 2:1 срещу Бреша у дома в мач от 6-ия кръг на Серия А. Победата изкачи играчите на Карло Анчелоти на четвърто място с 12 точки, а гостите записаха четвърта загуба за сезона.  Дрис Мертенс (13) и Манолас (45+4) вкараха за Наполи, Марио Балотели 67 се разписа за гостите. И на двата отбора не бе зачетен по един гол след намесата на ВАР. 
 
Двубоят очаквано започна с домакински натиск и след след две разбърквания в наказателното поле на Бреша, логично падна първият гол в 13-ата минута. Хосе Кайехон центрира към Дрис Мертенс, който с брилянтен удар преодоля вратаря Джеси Йоронен за 1:0. Стражът на Бреша се отличи със страхотно спасяване в 17-ата минута, когато изби в корнер удар на Фернандо Йоренте.
 
Две минути по-късно се стигна и до намесата на ВАР. Константинос Манолас вкара топката във вратата на Наполи, но след намесата на видео асистентите голът не бе зачетен заради игра с ръка. Дрис Мертенс пропусна да удвои аванса на Наполи в 39-ата минута, след като шутира встрани от вратата. 
 
Домакините все пак стигнаха до втори гол в даденото от съдията продължение на първото полувреме. Манолас се извиси над всички в наказателното поле на гостите и не остави шансове на вратаря Йоронен.
 
Пет минути след почивката и гол на Бреша бе отменен след намесата на ВАР.  Новата звезда на Бреша Сандро Тонали прати неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата на Давид Оспина, но след консултация с видео асистентите, реферът Джанлука Манганиело не зачете попадението заради нарушение в атака.
 
Бреша все пак стигна до гол в 67-ата минута. Вкара го  Марио Балотели, който засече с глава центриране от колнер. Бившият национал на Италия продължи да тормози противниковата защита и на два пъти бе близо до ново попадение, но ударите му минаха встрани от вратата на Наполи. 
 
В 87-ата минута вратарят на Бреша Джеси Йоронен запази шансовете на Бреша за точка, спасявайки страхотен удап на Пьотр Желински. Пак стражът се намеси отлично в добавените 7 минути на срещата и резултатът остана непроменен.