Легендарният вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон говори за преминавеното си в Пари Сен Жармен, впечатленията му от Кристиано Роналдо и какво е чувството гранд като "бианконерите" да ти се обади на 41-годишна възраст.

"Усетих нуждата от този опит в Париж, за да изляза от зоната ми на комфорт. Нямаше гаранция, че ще се получи добре, но фактът, че това стана, ме направи по-завършен човек. Искам да благодаря на ПСЖ за тази възможност, тъй като без нея щях да съм се оттеглил преди година. Говорих с президента Андреа Аниели за това и той каза, че може да е позитивно преживяване за мен.

Въпреки това, в определен момент усетих зова на дома и семейството. Да се прибирам за два уикенда в месеца не беше достатъчно за мен. Реших да се върна в Торино, но това не беше единствената причина. Сякаш завърших перфектен цикъл със съотборници, които са веднъж в живота, макар и да изпълнявам по-маловажна роля от предишната ми тук. Доволен съм все пак, защото да гледам как съотборниците ми тичат пред мен, а след това да видя себе си на вратата, въпреки моята възраст, ми дава силата да продължа напред. За мен е гордост, че Ювентус ми се обади, за да се върна в отбора на 41 години.

След задната му ножица за Реал Мадрид срещу нас попитах Кристиано Роналдо на колко години е. Той се усмихна и ми отговори: "На 33 съм. Не е зле, нали?" Помислих си: "Виж го този к*чи син". Ако не можеш да ги победиш, присъединяваш се към тях! Трябва да кажа, че Кристиано е наистина приятен човек, покрай когото да бъдеш. Прекарваме дълго време, обсъждайки и подготвяйки неща. Той си общува със съотборниците си. Приятна изненада беше той. Ако спечели Златната топка, надявам се да го стори, ще означава, че Юве също ще е спечелил нещо важно. Знам, че така и не получих тази награда, но тя е много трудна за вратарите. Единственият вратар със Златната топка е легендарният Лев Яшин. Той винаги е казвал, че ако не се измъчваш след своя грешка, то тогава няма как да си велик страж. В такъв случай аз най-вероятно съм велик вратар!", сподели Буфон по време на Фестивала на спорта в Торино.