Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон даде интересно интервю пред италианските медии, в което говори за себе си, своята кариера и колко е важно уважението в спорта. Според него, феновете на "старата госпожа" трябва да уважават бившия наставник на тима Антонио Конте, който сега пое големия съперник за титлата Интер.

"Аз обичам футбола, затова все още играя на високо ниво. Обичам да се състезавам и да давам най-доброто от себе си. Но никога не съм толерирал омразата и нападките. Аз разбирам феновете на Юве, че са ядосани на Конте, защото той пое Интер, но това е негов избор и трябва да бъде уважаван."

"Играл съм с Антонио,  а след това той беше мой треньор. Искам да кажа на тифозите да си спомнят колко много е дал Конте на Ювентус през годините и на целия италиански футбол", заяви вратарят. Запитан с кого е най-забавно да работи, Буфон отговори:

"Радвам се, че работих с толкова много мениджъри в кариерата ми и продължавам и до днес. Забавно беше с Конте, Макс Алегри, а сега работя и със Сари. Не искам да пропусна и Карло Анчелоти разбира се. Аз винаги съм искал да бъда вратар. Толкова пъти съм сънувал, че правя невероятни спасявания, които дори после в действителност не съм правил", завърши изказването си Буфон.

Автор: Делян Калинков