Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо се счита за една от живите легенди на съвременния футбол, но той е пълната противоположност на своите колеги, поне що се касае татуировките по тялото. За разлика от Лионел Меси, Неймар и Антоан Гризман, например, CR7 не може да се похвали с нито една рисунка по тялото си след всяко сваляне на екипа при вкаран гол.

Причината футболистът да няма татуси по себе си, се крие във факта, че често дарява кръв и костен мозък.

След всяка направена рисунка по тялото се налага поне няколко месеца почивка, между 4 и 6 месеца, преди отново да може да бъде дарена кръв на нуждаещи се. Причината е да се избегнат възможни инфекции. „Червеният кръст” дори съветва хората да изчакат една година преди да дарят кръв, ако току-що са си направи татуировка.

Кристиано

източник: Gulliver/GettyImages

Самият Кристиано Роналдо дори участва в кампания по насърчаване на хората да даряват кръв, с цел спасяването на човешки животи, той беше част от организацията „BE THE 1”.

За разлика от Кристиано Роналдо много други популярни футболни звезди са изрисувани, ако не напълно, то много сериозно.

Лионел Меси има редица рисунки по тялото - по краката, ръцете, торса.

Бившият ас на Манчестър Юнайтед  и Реал Мадрид Дейвид Бекъм беше нещо като новатор в тази област през 90-те, вдъхновил много свои колеги да се изрисуват.

Златан Ибрахимович също е сред онези, които обичат новите татуировки, като по тялото му личат имената на неговите любими хора и огромен лъв на гърба.

Неймар също е сред звездите, които нямат нищо против да се изрисуват нещо ново и оригинално. Серхио Рамос, Раджа Нианголан и Едерсон са само малка част от примерите, които могат да бъдат дадени в този списък от играчи.