Възходът на Милан в последните седмици продължава. След като безпроблемно се справиха с българския шампион Лудогорец в първи 1/16-финален двубой от Лига Европа, днес „росонерите“ надвиха и тима на Сампдория в едно от дербитата на Серия А.

Тимът на Дженаро Гатузо спечели трите точки след победа с 2:0 на „Сан Сиро“. Така грандът от Милано продължи да скъсява дистанцията до местата даващи право на участие в европейските клубни турнири, а успехът днес е още по-ценен, като се има предвид, че той бе постигнат над пряк конкурент.

Домакините взеха инициативата още в началото на мача, опитвайки се да осъществят териториален натиск. По-добрата игра на Милан даде резултат и още в 6-ата минута „росонерите“ стигнаха до дузпа.

Давиде Калабрия получи топката на дясното крило и пробва центриране в наказателното поле, но Никола Муру отклони коженото кълбо с ръка, а реферът правилно посочи бялата точка. Отговорността, за да изпълни дузпата пое Рикардо Родригес, който обаче стреля твърде слабо и позволи на Емилиано Вивиано да парира.

Пропускът на Родригес обаче не се отрази на поведението на домакините на терена. Футболистите на Гатузо продължиха да бъдат по-активния тим, който организираше по-опасните атаки в мача до този момент.

При поредното нападение отдясно в 13-ата минута, Калабрия този път изпрати перфектно подаване в пеналта, където оставения непокрит Джакомо Бонавентура стреля от воле за 1:0.

В последната минута на първата част Милан отбеляза втори гол чрез Леонардо Бонучи, но попадението бе отменено след използването на системата за видеоарбитраж, която отсъди засада.

През второто полувреме събитията на терена не се промениха особено. Домакините държаха всичко в свои ръце и не допускаха почти никакви опасности пред своята врата. Единствената такава в мача дойде в последната минута, когато Давид Ковнацки имаше възможност да стреля от удобна позиция, но прати топката в страни.

Така след спечелените три точки Милан се изравни в класирането именно с днешния си съперник. Сампдория заема шестото място, докато „росонерите“ са седми заради по-лошата си голова разлика.