Душан Влахович отказа да подпише нов договор с Фиорентина, предизвиквайки поредица от спекулации свързващи го с Ювентус, Тотнъм и Манчестър Сити, но настоя първо, че иска да върне „Виола“ в Европа. Сръбският национал е неудържим през 2021 г. и според много източници, може да бъде на пазара още през януари.

Настоящият му договор е до юни 2023 г. и Влахович остава уверен, че ще бъде на „Артемио Франки“ до края на сезона.

„Всички работим усилено и искаме да се върнем в Европа, защото Фиорентина не е играла в Европа от много години и това би било голям успех за клуба. Мисля, че тази група играчи и служители го заслужават“, каза той пред медии в Сърбия.

"Достигнах ниво във футбола, където всеки малък детайл е от значение, така че съм много внимателен с храненето и тренировките си", продължи таранът.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Фиорентина победи лидера Милан с 4:3 през уикенда, слагайки край на серията без поражение на „росонерите“ в Серия А, а Влахович се изправи срещу своя идол Златан Ибрахимович.

„Мачът срещу Милан беше като сън. Всяка среща с тях е специална за мен, защото всички знаят какво чувствам към Ибрахимович. Не се чувствам негов наследник, тъй като имам много дълъг път, преди да достигна неговото ниво. Само фактът, че той все още играе на най-високо ниво на възраст от 40 дни, е свързан с неговия глад за победи и характер.”


Влахович бе попитан и дали се е приближил до Ибра след победата във Флоренция преди няколко дни.

„Не, аз знам какво е да губиш и не исках да притеснявам никого в отбора на Милан“, бе категоричният отговор на Влахович.