В Серия А се надяват, че стадионите ще бъдат частично отворени за фенове преди края на сезона. Всички 20 клуба от елита проведоха днес събрание. На нея се обсъждаха телевизионните права на първенството и отказа на Скай да изплати последната вноска по договора, което трябваше да стане през май.

Клубовете също така обявиха, че имат голяма нужда по трибуните да бъдат допуснати фенове до края на настоящата кампания.

„Предложи се да бъде допусната частично публика на стадионите при пълно спазване на мерките. В тази връзка ще се изготви подробен протокол, който ще бъде изпратен до президента на федерацията Габриеле Гравина в следващият няколко часа. Той ще може да бъде използван при дискусии със съответните правителствени институции. Лигата се надява, че всеки клуб ще има възможност частично да отвори стадиона си пред ограничен брой фенове в последните няколко кръга на първенството“, написаха в Италия.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.