Футболната федерация на Италия и правителството на страната продължават с дискусиите, след като двете страни все още не са договорили медицинските протоколи за подновяването на сезона.

Министърът на спорта Винченцо Спадафора заяви, че поредните разговори не са довели до разбирателство за конкретните мерки за ограничаване на риска от коронавируса.

„Това е много сложен въпрос с поставени множество изисквания от страна на лекарите. Сега научно-технически комитет ще подготви оценка, която ще бъде предоставена на Министерството на здравеопазването. Надявам се всички проблеми да бъдат решени и от 18 май клубовете да могат да подновят съвместни тренировки не само във футбола, но и в другите спортове", обяви Спадафора.

Според „Gazzetta dello Sport", основните проблеми са два. Първият е за количеството тестове, които да се направят сред футболистите и служителите на клубовете, така че да не ощетява останалата част от населението на страната. Вторият пък е свързан с начина на действие при евентуален позитивен резултат за коронавирус в съставите.

Едната теза при подобна ситуация е всички футболисти от дадения клуб да бъдат поставени под карантина, а другата е само играчът с положителен тест да бъде самоизолиран, а останалите негови съотборници веднага да бъдат повторно проверени за наличието на вируса.