Въпросителните около подновяването на футбола в Италия продължават. Президентът на Асоциацията на професионалните играчи Дамиано Томази иска всичко откъм безопасността да бъде изпипано в детайли, за да няма грешки. Той настоява да види план не само за близките седмици, а и за след това.

„Кой ще поеме отговорността, ако рискът не е нулев. Спортистът? Клубът? Правителството?“, попита той в разговор в социалната мрежа „Instagram“.

Футболистите в страната постепенно започват да тренират – засега само индивидуално, но от 18 май би трябвало да се премине и към групови тренировки.

„Длъжни сме да стартираме всичко само при перфектен здравен протокол, който да спазваме. А и все още нямаме конкретни дати за нещата, което увеличава несигурността. Има протокол само за подновяването на тренировките, но не и за пътуванията, за отделните мачове и т.н. Най-важно е здравето на хората като цяло, а не само на футболистите. Те не са с привилегии“, продължи той.

„Този период на пауза не е бил почивка за футболистите. Те си имаха „домашно“, което да изпълняват вкъщи. Мускулите им са здрави, но трябва да внимаваме, защото завръщането на терена трябва да бъде чак при перфектна кондиция на всекиго“, каза още Томази.