Напрежението между лагера на Мауро Икарди и Интер продължава да расте с главоломна скорост, след като съпругата и агент на футболиста – Уанда Икарди – си позволи да отговори на оповестените вчера от „нерадзурите” медицински резултати на футболиста.

От Интер заявиха, че тестовете, на които 26-годишният играч се подложи в сряда, не са показали „значителни отклонения” в коляното спрямо резултатите, които той даде преди началото на кампанията. С това клубът на практика заяви, че таранът си измисля цялата история за травма в коляното. Предполагаемата контузия се появи скоро след официалното обявление, чрез което Икарди беше разжалван като капитан на отбора, а лентата премина при вратаря Самир Ханданович.

Оттам нататък събитията ескалираха по различни начини – Икарди отказа да пътува с отбора за гостуването срещу Рапид Виена в Лига Европа, а шефовете – макар доскоро преговарящи за нов договор с играча – прекъснаха всякаква комуникация в него. Според някои източници от Апенините Икарди е изискал официално извинение от Интер, за да започне отново да играе, но към момента това остава в сферата на слуховете.

Уанда Икарди, която според мнозина е основната причина за зациклилите преговори и цялата ситуация, реши да защити достойнството на своя съпруг чрез послание в сторито си в „Инстаграм”. „Можете да спрете с глупостите сега! Мауро винаги е играл, дори когато не е бил в най-добрата си форма”, написа тя.

„Помня, че в мача срещу Лацио (финалния за миналия сезон – б.р.), нито един доктор не го съветваше да рискува, но той излезе на терена в името на Интер и Шампионската лига!”, добави Уанда.