Наставникът на Наполи Маурицио Сари безуспешно опита да не се поддава на разочарованието след съкрушителното 0:3 срещу Фиорентина в 35-ия кръг на Серия А. Загубата в комбинация със съботната инфактна победа на лидера Ювентус с 3:2 над Интер увеличи пасива на неаполитанци до 4 точки.

Заклет враг на Юве клъцна неаполитанските мечти

Много е вероятно поражението на „Артемио Франки” след време да се сочи като решителния миг, наклонил везните в калчото. В предния кръг Наполи удари звучно Юве с 1:0 в неговия дом, ала сега се върна в начално положение, докато срещите до края няма да станат повече на брой.

„Загубихме своя стил в мига, в който се изправихме пред трудностите в този мач. Загубихме тактическа увереност, а след откриващия гол, си изтървахме и нервите”, коментира Сари.

Още в 8-ата минута „везувиани” останаха с човек по-малко срещу Фиорентина заради червен картон на Калиду Кулибали. „Опитахме да реагираме, но загубихме пътя като колектив. Всеки опитваше да търси решението самостоятелно. Винаги сме се справяли добре, когато трябваше да реагираме, но този път не се получи.”

„Много лошо представяне, а Фиорентина игра много добре. Не знам дали резултатът на Ювентус от събота ни повлия, но ако някой си е мислел за това, значи цялостният ни подход е бил грешен. Не можем да хабим енергията си по други отбори.”

„Днес видях отбор, който от първата минута се луташе тактически. Реагирахме по начин, който не бе логичен. Имаме доста работа сега, защото трябва да анализираме поражението и да разберем какво всъщност се случи”, допълни Сари.