Наставникът на Кирил Десподов в Каляри – Роландо Маран, потвърди, че българският офанзивен футболист е аут за предстоящия мач с Фиорентина в петък. Същевременно треньорът на сардинци довери на пресконференцията, че отборът му трябва да запази „духа” след победата над Интер за мача с Фиорентина.

Каляри надви Интер с 2:1 по-рано през месеца, която бе изработена именно от Десподов, ала тя бе пропусната. В следващия кръг допусна загуба с 0:2 от Болоня. В този мач българинът бе пуснат на почивката, за да запише пълно полувреме за новия си клуб за пръв път от зимния му трансфер насам.

„Сигурен съм, че сме на верния път. Мачът с Болоня ме смути, но трябва да взимаме за пример от мача с Интер. Имаме проблеми в състава си, като болежки има Лука Пелегрини. Кирил Десподов пък е аут, коментира треньорът на Каляри.

„Фиорентина е добър отбор, който е добре организиран. Всичко е благодарение на треньора им, това им дава голяма сила. Трябва да играем както с Интер, за да вземем точки”, допълни още Роландо Маран.