Отборът на Фиорентина постигна изключително важен успех в Серия А. Воденият от Винченцо Италиано тим се наложи над Рома и Жозе Моуриньо с 2:0, и сложи край на серията от негативни резултати напоследък.

Във Флоренция правят всичко възможно да достигнат до европейските турнири, а това призна и самият Италиано, според когото, след този успех, целта е почти изпълнена.

22 снимки

„През сезона дотук винаги казвахме, че целта е европейските клубни турнири и искаме Фиорентина да се завърне в Европа. През целия сезон показваме доста добро постоянство, като изключим последните няколко кръга. Аз обаче смятам, че при всички има върхове и спадове и няма как да сме на топ ниво във всеки двубой. Съвсем близо сме да изпълним целта си и разбира се, че предпочитаме Лига Европа пред Лигата на конференциите, но ще играем там, където заслужим“, започна италианският специалист.

„Това е един дългосрочен проект и ще е чудесно още от първия опит да играем европейски футбол. Остават два кръга до края на шампионата и трябва да направим последните решителни крачки. Много сме близо и вярвам, че ще успеем. Искам да благодаря и на феновете, които винаги са зад нас, преди мача срещу Рома на тренировката присъстваха 8 000 души, това няма как да не повдигне духа ни. Ще подходим максимално отговорно към последните си два мача в Серия А, вече докосваме целта си и наистина много ще се радвам да видя отбора си в Европа, защото клубът и тифозите го заслужават“, завърши специалистът.