Торино победи Фиорентина с минималното 1:0 в двубой от италианската Серия А. С успеха „биковете“ се изкачват до седмата позиция в таблицата с 26 точки. Отборът от Флоренция пък остава девети с три пункта по-малко. В герой за Торо се превърна руският национал Алексей Миранчук, отбелязал единственото попадение в мача. Българският национал Димо Кръстев отново попадна в групата на Винченцо Италиано, но не се появи в игра.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

В първите минути нямаше нищо интересно пред двете врати, преди Демба Сек да вкара в 10-ата минута. Голът обаче бе отменен заради засада. В 21-ата минута сенегалецът разтресе напречната греда с много мощен удар.

Пет минути след това „Ла Виола“ реагира, като Кристиан Куаме беше близо до гол след добра комбинация, но Ваня Милинкович-Савич развенча опита му.

В 33-ата минута Алексей Миранчук „отключи“ вратата на флорентинци с много хубав удар извън наказателното поле за 0:1.

Винченцо Италиано реагира със смяна на почивката и Фиорентина заигра по-добре в началото на второто полувреме, но не успя да създаде чисто положение. Треньорът на Фиора направи и още две смени: в 54-ата минута Лука Йович и Нико Гонзалес влязоха на местата на Софиан Амрабат и Рикардо Сапонара.

Гонзалес бе сред най-активните в следващите минути, но ариергардът на Торо се справи с неговите индивидуални действия. Такива действия предприе и Никола Влашич пред другата врата, пробягвайки огромно разстояние от центъра до наказателното на „виолетовите“, но не успя да нанесе изстрел в решаващия момент.

В самия край на двубоя Фио успя да стигне до най-чистото си положение, когато с малко късмет топката се озова у Йович, който бе останал на почти празна врата. Там обаче Давид Зима с героична намеса изби топката от краката на сърбина, а с това и приключи шансовете на домакините да вземат нещо от мача.