Всички кандидати за подписа на Андреа Белоти претърпяха провал с първите си оферти за нападателя на Торино. Клубът категорично отхвърли предложенията и за пореден път настоя да получи 100 милиона евро – колкото са записани като освобождаваща клауза в договора на играча.

Интересът към 23-годишния играч не стихва след феноменалния сезон, който направи както на клубно, така и на международно ниво. „Биковете” със сигурност ще се постараят да изкопчат максимума от ситуацията, като в същото време продажбата на тарана не е идея фикс. Белоти вкара 26 гола в 34 шампионатни мача, като остана трети при най-добрите реализатори в калчото. Повече голове от него записаха единствено Дрийс Мертенс (28) от Наполи и Един Джеко (29) от Рома.

Монтела: Мората и Белоти биха си паснали добре в атака

Медиите на Апенините считат Милан за фаворит по отношение на Белоти, но и предложението на „росонерите” получи същия отрицателен отговор както тези на Атлетико Мадрид, Манчестър Юнайтед и Арсенал. От „Сан Сиро” предложиха 50 милиона евро в брой плюс нападателя Джанлука Лападула, както и опция за включването на халфа Юрай Куцка и крилото М’Байе Нианг.

Серия А вече не е синоним на катеначо, доминира при реализаторите

Според „Гадзета дело спорт” Торино е получил поне една оферта на стойност около 75-80 милиона евро, която също е била отхвърлена. Клубният президент Урбано Кайро със сигурност вече показа, че няма да разглежда предложения под търсените 100 милиона евро.