Мениджърът на Милан Винченцо Монтела заяви, че според него Алваро Мората (Реал Мадрид) и Андреа Белоти (Торино) биха си паснали отлично в атака. Така италианският наставник намекна, че най-вероятно “росонерите” ще опитат да привлекат в редиците си двамата нападатели през летния трансферен прозорец.

Мората ще решава за бъдещето си след финала на ШЛ

“Според мен, сезонът бе успешен, но ако спонсорите ни ни подкрепят още малко, ще можемда купи други топ играчи и да регистрираме напредък. Мората и Белоти се допълват. Те са много силни футболисти и биха работили добре заедно. Толкова са много играчите, които искат да дойдат и да играят в Милан и това е добра отправна позиция за нас”, каза Монтела, цитиран от Daily Mail.

“Ние сме клуб, който също иска силни играчи, въпреки че няма да се състезаваме в Шампионската лика през следващия сезон. За да стигнем до този турнир, трябва да израснем още и да допълним състава с най-добрите играчи на психическо и физическо ниво”, допълни италианският наставник.

Според италианското издание Gazzeta dello Sport, Мората вече се е договорил с клуба за сумата от 125 хиляди паунда на седмица. Остава само “росонерите” да се разберат за трансферната сума с настоящия клуб на футболиста, която се очаква да е в размер на 52 милиона паунда.

През настоящия сезон Мората се е разписал 20 пъти в 42 мача с фланелката на “белите”.

Жозе с 340 милиона за трансфери

Белоти, от друга страна, направи доста силен сезон в Торино, реализирайки 27 попадения в 32 мача. Според медиите на Острова, 23-годишният италианец е трансферна цел и на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо.