Торино победи шампиона на Италия Милан с 2:1 в двубой от 12-ия кръг на италианската Серия А. Загубата оставя „росонерите“ на шест точки от временния лидер Наполи. На второ място е Аталанта с 27 пункта, докато миланският гранд, който инкасира втора загуба в първенството, е трети с 26. Загубата е първа като гост за „Дявола“ от 17 срещи насам. Успехът пък изкачва торинци на девета позиция със 17 точки.

„Биковете“ пратиха в нокдаун своя съперник само в рамките на две минути. Кофи Джиджи откри с глава в 35-ата минута, а 120 секунди по-късно Алексей Миранчук изравни.

В средата на втората част Жуниор Месиас се възползва от грешка на вратаря на „граната“ Ваня Милинкович-Савич, излязъл много ненужно от голлинията си. При гола останаха и сериозни въпросителни за нарушение на бразилеца, но сигнал от ВАР не последва и попадението бе признато от главния съдия Розарио Абисо.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Торино Милан

източник: Sofascore.com


Още в началните минути Леао получи пас от дълбочина, но с по-слабия си ляв крак португалецът нанесе доста лош изстрел. Две-три минути по-късно Диас получи пас между защитата на Торо и веднага намери Леао, който от чиста позиция нанесе втори пореден много лош удар, дори ненамирайки рамката на пазената от Милинкович-Савич врата.

След лошите първи минути "биковете" се окопитиха и пробваха на два пъти рефлекса на Татарушану, но румънският вратар не поддаде при ударите на Пелегри и Схурс.

В 35-ата минута торинци взеха аванс в резултата. Точен бе Кофи Джиджи, засичайки с глава превъзходно центриране от фал.

Само 120 секунди след това Пелегри и Миранчук приспаха с бърза комбинация цялата отбрана на "росонерите" и руснакът с удар по диагонала удвои.

Наставникът на миланския гранд Стефано Пиоли предприе три промени на почивката. Специалистът замени звездата на тима Рафаел Леао, както и Браим Диас и Пиер Калулу. В игра влязоха Сержиньо Дест, Анте Ребич и Шарле Де Кетеларе.

Именно Ребич пусна прострелен пас в малкото наказателно поле почти веднага след началото на вторите 45 минути, но трима негови съотборници не успяха да засекат. Дест пък опита да изненада Милинкович-Савич с изстрел от дистанция, но топката бе малко по-висока от нужното. 

В средата на полувремето Милан успя да намали. При една дълга топка към Месиас изглеждаше, че Бонджорно ще се справи, но Милинкович-Савич излезе абсолютно безсмислено от голлинията си, а бразилецът се възползва от това, отне топката и я прати в полупразната врата на сърбина.

Нервите на наставника Иван Юрич не издържаха и минути по-късно той беше изгонен. В оставащото време ломбардийци очаквано владееха инициативата, но по никакъв начин не застрашиха противниковата врата и така не успяха да избегнат поражението. В края пак се стигна до нажежаване на страстите, когато Ребич прати топката по посока скамейката на торинци. 


FT / Торино - Милан 2:1

1:0 Кофи Джиджи 35`

2:0 Алексей Миранчук  37`

2:1 Жуниор Месиас 67`

 

Торино: Ваня Милинкович-Савич, Кофи Джиджи, Пер Схурс, Алесандро Бонджорно, Уилфред Синго, Саша Лукич, Самуеле Ричи, Валентино Ладзаро, Алексей Миранчук, Никола Влашич, Пиетро Пелегри

Наставник: Иван Юрич

Милан: Чиприан Татарушану, Пиер Калулу, Матео Габия, Фикайо Томори, Тео Ернандес, Сандро Тонали, Томазо Побега, Жуниор Месиас, Браим Диас, Рафаел Леао, Дивок Ориги

Наставник: Стефано Пиоли