Легендата на Рома Франческо Тоти възнамерява да обяви официално в понеделник, че напуска клуба в качеството си на директор. Италианските медии очакват това да се случи на пресконференция, която би била поредния жесток удар по феновете, които в края на миналия месец със сълзи на очи изпратиха друг от идолите си – полузащитника Даниеле Де Роси.

Де Роси научи преди последния кръг, че неговият изтичащ договор няма да бъде подновен, а новината не беше приета добре от тифозите. Те му спретнаха запомнящо се изпращане при успеха над Парма на „Олимпико”, като неговият бивш дългогодишен съотборник Тоти беше  долу на терена, за да поздрави своя приятел.

Самият Тоти спря с футбола през май 2017 година, като ден днешен битува мнението, че голяма роля в това решение има тогавашният наставник Лучано Спалети. В опит да се потуши напрежението и да се направи жест към Принца на Рим за неговата желязна лоялност, той получи директорски пост с договор до 2021 година.

Напоследък обаче се забелязва все по-голяма дистанция между легендарния нападател и собственика Джеймс Палота. Разривът започна с освобождаването на треньора Еузебио Ди Франческо през март, когато и спортният директор Мончи напусна в знак на солидарност.

Палота призна преди дни, че е отправил предложение до Тоти да стане технически директор (т.е. да стане далеч по-важна фигура в йерархията), като е готов да му остави време за размисъл, колкото бележитият играч сметне за необходимо.

Изглежда, че Тоти вече е взел своето решение и той ще бъде обявено в понеделник, за когато е насрочена пресконференция на „Олимпико”.