Испанският ас на Милан Хесус Хоакин Саенс-Сусо има отговор на въпроса защо тимът през последните години така и не успява да се бори за титлата в Серия А. Според него причината се крие в провалите, които „росонерите” допускат срещу тимовете от долната половина в класирането.

В неделя тимът на Винченцо Монтела пътува до Генуа за двубой срещу Сампдория, а срещата на „Мараси” ще бъде по-специална за Сусо. Именно на този стадион, но с екипа на Дженоа той направи пробива си в италианския футбол.

Монтела: На Милан му липсва ментална сила

„Мараси” е място, което харесвам много, защото феновете са близо до терена и са много шумни. Това е важен мач. Стадионът може доста да помогне на домакините. Освен това, както ми се случи срещу СПАЛ, когато чуеш феновете да пеят твоето име, това е страхотно чувство.”

„Смятам, че нашите конкуренти в лигата са силни отбори. Ние трябва да се фокусираме в мачове като този – срещу тимове от долната половина от таблицата, където през миналия сезон и онзи преди него изпуснахме твърде много точки”, добави Сусо.