Треньорът на Милан Винченцо Монтела не бе в никак добро настроение след погрома с 1:4, който тимът му претърпя от Лацио.

Мачът, чийто начален час бе местен няколко пъти заради лошите метеорологични, беше първи истински тест за „росонерите”, които спечелиха всичките си 6 официални мача преди него. На „Олимпико” обаче Чиро Имобиле се развихри сериозно, реализирайки хеттрик и давайки асистенция за гола на Луис Густаво.

Ураганът "Чиро" връхлетя Милан с хеттрик

„Това беше грозна загуба и много негативни елементи, които се натрупаха”, коментира Монтела.

„Един инцидент на психологическа основа промени мача, а противникът бавно започна да взима контрол. Лацио се справи много добре и беше клиничен в завършващата фаза. Не разполагахме с менталната сила да направим обрат, тъй като всеки искаше сам да промени мача, а не работехме като отбор.”

„Вярно е, че в момента Лацио е повече отбор от нас. Те не се промениха чак толкова много през лятото. Това, което научихме днес, е, че сме още далеч от това да бъдем завършен тим, а в Италия не можеш да се измъкнеш.”

„Смятам, че на индивидуално ниво Лукас Билия и Монтоливо се представиха добре. Проблемите бяха другаде”, завърши Монтела.