Наполи продължава уверено да крачи към титлата в италианската Серия А след нова убедителна победа. В неделя вечерта партенопеите не срещнаха трудности и надделяха с класическото 3:0 Кремонезе в среща от 22-ия кръг на първенството.

По този начин неаполитанците си върнаха на този противник за отпадането си от Купата на Италия. Наполи водеше в резултата почти до края на редовното време, но допуснаха изравняване и отпаднаха от надпреварата след изпълнение на дузпи.

БГНЕС
9 снимки

Сега старши треньорът на отбора Лучано Спалети заяви, че е доволен от израстването на играчите му и е щастлив заради победата.

„Имаше известно напрежение през първото полувреме, не си подавахме топката както обикновено и Кремонезе приложи тактиката си, за да ни накарат да изразходваме енергия, преследвайки играчите им. Бяхме много по-добри след почивката, играхме по-качествено. Запазихме спокойствие и бяхме организирани, а това е всичко, което трябва да правим. Имаме страхотни професионалисти, всички те са готови да се да дадат всичко от себе си, за да помогнат на отбора“, каза Спалети пред италианската медия DAZN след двубоя.

Въпреки победата Наполи няма право да празнува, защото отборът го чака тежък цикъл само след седмица. Първо, само след пет дни, на 17 февруари (петък) момчетата на Лучано Спалети имат тежко гостуване на Сасуоло от програмата на 23-ия кръг на Серия А, а след това на 21 февруари (вторник) домакинстват на Айнтрахт Франкфурт в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига.