Наставникът на Интер Лучано Спалети обрисува доста ясно какво ще бъде значението на градския сблъсък срещу Милан, който ще се играе в неделя. Специалистът описа дербито като „нашето бъдеще” и заяви, че капитанът и голмайстор Мауро Икарди е повече  от готов да играе.

Гатузо: Дербито с Интер е финал, залагаме всичко

„Емоциите в този мач ще бъдат чудесни”, предрече Спалети. „Ние сме готови за най-големия мач през сезона. Знаем колко много значи този мач за нашите фенове и искаме сами да определим съдбата си. Трябва да влезем в мача уверени в своите способности.”

„Икарди не е просто готов, той е повече от готов. Дербито носи специални усещания за тези, които са силни. Точките показват, че се намираме пред Милан и за да спечелим трите в мача, трябва да покажем  силно представяне.”

„Милан не ме тревожи, искам просто да се уверя, че играчите ми знаят какво да правят. Милан разполага с много качества, но не мисля, че им отстъпваме в това отношение. Това, което търся утре, е куражът за важните решения и целеустременост по лицата. Този мач е нашето бъдеще”, завърши Спалети.