Треньорът на Милан Дженаро Гатузо вдигна още повече залога в предстоящото неделно градско дерби срещу Интер. Макар специалистът сам да изрази притеснения от това, че медиите сочат неговия тим за фаворит, той настоя, че момчетата му нямат право на грешна стъпка.

„Росонерите” нямат загуба вече в 13 поредни мача на всички фронтове, след като през седмицата отстраниха Лацио в полуфиналите за Купата след нулево реми и изпълнения на дузпи. От своя страна Интер спечели само 2 пъти в последните си 11 срещи.

Гатузо: Да се изясним - не съм гуру, но не съм и готованчо

„Като играч можех да се отпусна повече в навечерието на дербито, но като треньор е трудно”, заяви Гатузо. „Трябва да бъдем скромни и да подходим с уважение към Интер, защото знаем на какво са способни. Те могат да си позволят подхлъзване, но ние  - не. Нямаме причина да се пазим. Дори не искам да чувам думата „умора” – не приемам алибита. Искам посочените от мен 11 титуляри да бъдат разгорещени на максимум.”

„Ако искаме да мислим за място в Шампионската лига, този мач е като финал. Залагаме всичко в него. Това, което най-много ме притеснява в историята на съперничеството е, че отборът, който уж не се справя добре, в крайна сметка печели. Не ми харесва хората да ни сочат за фаворити, защото Интер е на 8 точки пред нас.”

Бонучи: Гатузо ми напомня за Конте

„Страхувам се от Лучано Спалети, който има много опит в дербитата, както в миланското, така и в римското. Той знае как да се справя с тези мачове. Страх ме е и от Мауро Икарид, който е един от най-добрите нападатели в света и са съвсем малко по-силните от него. Той е като снайперист, никога не пропуска. Страхувам се и от идеята, че изведнъж сме станали фантастични и никой не помни откъде тръгнахме. Още нищо не сме направили и все още трябва да се превърнем в отбор. Имаме потенциала да вършим велики дела, но не бива да губим своите жертвоготовност и усърдна работа”, заключи Гатузо.