Наставникът на Интер Лучано Спалети показа изключителен усет след победата с 5:0 над Дженоа в Серия А и защити така наречените от самия него „невъзпети герои” на отбора.

Специалистът визираше фигури като Роберто Галярдини, недолюбвания от феновете Жоао Марио и крайния бранител Енрике Далберт. Първият се отчете с два гола, докато португалецът отбеляза веднъж и даде две асистенции.

„Винаги трябва да стартираме мачовете си по такъв начин и да се трудим здраво, защото ако не съхраняваме тази солидна психика няма да играем добре”, коментира Спалети по повод двата гола във вратата на съперника още до 16-ата минута.

„Отборът демонстрира правилната нагласа, труди се като колектив, пресираше високо, а нападателите помагаха в защита. Такъв подход много по-често бива възнаграждаван с резултат, отколкото обратното.”

„Най- радващото беше да видя 70-те хиляди души по трибуните днес да аплодират доволни от нашето представяне. Те ни гласуваха доверие миналия сезон и продължиха да идват, да показват любовта си към клубните цветове. Това ни кара да искаме да се представяме добре.”

„Футболът не се е променил кой знае колко. Ако държиш топката и се чувстваш комфортно, това е фундаментално. Така отнемаш напрежението от собствената си отбрана, причиняваш неприятности за тактиката на противника и получаваш шанс да намериш качествата на индивидуално ниво.”

„Когато оставих Галярдини извън мача с Лацио, той беше очевидно разочарован. Той не е картотекиран и за Шампионската лига, но показа колко много иска да помогне на отбора и да даде своя принос. Ако Галярдини идваше на тренировки с разочарование и наведена глава, нямаше да е способен да играе така. Той беше възнаграден за своя професионализъм, а при нас има няколко такива играчи, като най-очевидният пример е Жоао Марио. Далберт също се справи добре днес. Далберт понякога може да се напрегне и да направи грешки при най-лесните отигравания, затова съм доволен, че днес игра силно. Това ще му помогне”, добави още Спалети.