Интер постигна разгромна победа с 5:0 при домакинството си на Дженоа в мач от 11-ия кръг на Серия А, който се игра на „Сан Сиро“. „Нерадзурите“ постигнаха изключително важен успех, а в същото време съхраниха големия си голмайстор Мауро Икарди за предстоящия мач от Шампионска лига срещу Барселона. Това е шеста поредна победа за Интер в италианския шампионат. Последната загуба на отбора воден от Лучано Спалети в Серия А бе през септември от Парма.

Дженоа започна мача без голмайстора си от началото на сезона Кжищоф Пионтек, който се появи в игра през второто полувреме, но не успя да промени развия на мача.

Първата възможност в срещата се откри пред Лаутаро Мартинес още във 2-та минтуа, но ударът му не намери целта.

Дженоа можеше да поведе в резултата в 12-та минута, когато пред Дарко Лазович се откри отлична възможност и той стреля, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Самир Ханданович.

Интер поведе в 14-та минута, когато Жоао Марио пусна много добър пас към Роберто Галиардини, който отблизо не пропусна да вкара.

„Нерадзурите“ удвоиха своята преднина в 16-та минута, когато Жоао Марио комбинира с Матео Политано, който финтира Дарко Лазович, излезе сам срещу Раду и хладнокръвно вкара.

Интер можеше да вкара трети гол в 36-та минута, когато Стефан де Фрай отправи опасен удар с глава, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Раду.

Интер вкара трети гол в 49-та минута. В наказателното поле на Дженоа се получи голямо разбъркване. Иван Перишич отблизо пропусна да се разпише, но това направи Галиардини, който вкара своето второ попадение в срещата.

Кжищоф Пионтек се появи в игра в 51-та минута и само минута по-късно направи страхотен пропуск. След центриране в наказателното поле на Интер, полякът стреля с глава и насочи топката под напречната греда, но Ханданович успя да направи феноменално спасяване.

Раджа Наинголан се завърна в игра в 87-та минута, когато се появи на мястото на Марсело Брозович.

Интер отбеляза четвърти гол в добавеното време на срещата, когато Кейта Балде взаимодейства с Жоао Марио, който с прецизен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Раду.

Петият гол за Интер в срещата падна в третата минута на добавеното време на мача. Жоао Марио центрира в наказателното поле на Дженоа, където Раджа Наинголан стреля с глава и вкара топката във вратата на Раду. По този начин белгиецът се завърна в игра за Интер с гол.

Интер е втори във временното класиране с актив от 25 точки. Дженоа е единадесети с 14 точки.