Селекционерът на италианския национален отбор Лучано Спалети заяви, че настоящият състав на Италия не разполага с креативните играчи от типа на Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро или Франческо Тоти. Въпреки това, Спалети подчерта, че отборът притежава високо ниво на колективна игра и адаптивност.

„В момента не разполагаме с играчи с изключителни умения, каквито бяха Баджо, Дел Пиеро или Тоти, но имаме много футболисти с различни способности, които са готови да се жертват за общата кауза и да работят заедно като едно цяло. В мача срещу Франция нашите играчи не бяха просто отбор, а истински братя. Това е ключът към преодоляване на трудностите,“ заяви Спалети пред италианските медии.

Треньорът добави, че планира промени в състава за предстоящия мач срещу Израел, част от 2-ия кръг на група 2 на Лигата на нациите, след победата над Франция.

„Има умора и не можем да използваме същия състав от мача с Франция. Очаквайте 3-4-5 промени,“ добави Спалети на пресконференцията преди мача.

Според италианските медии, Мойс Кийн е на път да започне в атака, а Федерико Гати вероятно ще замени контузения Рикардо Калафиори.