Наставникът на Интер Лучано Спалети направи трезва оценка на ремито 1:1 срещу Ювентус в Дербито на Италия, което украси 34-ия кръг на Серия А. Наставникът заяви, че отборът му е имал възможности както да спечели, така и да загуби мача в неговия край, а след това коментира и бъдещето си при „нерадзурите”.

На „Джузепе Меаца” Интер контролираше изцяло двубоя през първите 45 минути и може да съжалява, че стигна единствено до попадението на Раджа Наинголан. През втората част Кристиано Роналдо изравни. „Имахме превес в мача през първото полувреме и бяхме опасни в редица ситуации, но да отбележиш гол никога не е лесно. Затова трябваше да поддържаме високо ниво при пасовете си”, коментира Спалети.

„След почивката това вече не ни се удаваше. Ювентус заигра по-агресивно, а нашето качество спадна. Твърде често губехме топката. В мига, в който противникът получи малко повече пространство, тласна мача в своя полза.”

„И двата отбора опитаха да спечелят, затова се получи зрелищен двубой. Играта в отбрана действително не е нашата сила. Контролирането на преднина може да доведе до рисковани ситуации, затова непрестанно трябва да натискаме и да атакуваме. Ние можехме и трябваше да вземем победата у дома, макар и в края да рискувахме да загубим. Все още ни липсват зрялост и баланс.”

„Бъдещето ми? То не е проблем, клубът ще вземе решение. Аз с удоволствие бих останал в Интер още 100 години, но единствено клубът има право да решава кое е най-доброто за него. Ако това значи да се заличи моята работа, това е без значение. Интер разполага с хора, които знаят как да взимат решения и преди всичко да бранят клуба”, допълни Спалети.