Мач №235 в съперничеството между Интер и Ювентус завърши без победител въпреки огромните усилия на „нерадзурите”, но все пак ще остане в историята. Срещу вече спечелилия шампионската титла на Италия тим на „бианконерите” момчетата на Лучано Спалети показаха силна игра и създадоха много положения, като стигнаха само до 1:1. „Джузепе Меаца” обаче стана арена на исторически миг за Кристиано Роналдо, който реализира своя гол №600 на клубно ниво.

Победата беше единственото, което Интер имаше на ум, за да се чувства максимално сигурен относно третото си място в Серия А. „Нерадзурите” остават зад Юве (88) и Наполи (67) вече с 62 точки, но Рома се намира на само 4 точки зад тях. Петият Милан и шестият Аталанта (по 56 точки) все още не са играли своите срещи от кръга.

Феновете на „нерадзурите” бяха подготвили иронични хореографии по повод отпадането на Юве от Шампионската лига. Един от секторите издигна огромен надпис „Играта свърши”, към който изрисува и трофея в Шампионската лига.

Изглежда привържениците успяха да предадат този заряд от емоции и на любимците си, които влетяха в мача по най-добрия начин. В 7-ата минута Раджа Наинголан откри резултата с красив далечен удар от около 20-ина метра, който придоби неприятна парабола за вратаря Войчех Шчесни. Това не отменя факта, че полякът напълно беше в състояние да парира, а топката се отби в дясната му ръка и спря в мрежата – 1:0.

Само пет минути по-късно Мауро Икарди пропусна да удвои аванса на Интер. Той беше изведен на скорост отляво в наказателното поле и нанесе мощен изстрел по посока на близкия горен ъгъл. Този път стражът на торинци беше на мястото си и изби.

В 14-ата минута Стефан де Фрай спечели битката за позиция в наказателното поле и засече с глава центриране от ъглов удар. Шутът му беше насочен под гредата, което доведе до нова намеса от Шчесни.

Юве като цяло се представи доста бледо в първите 45 минути и се отчете единствено с един по-опасен изстрел от дистанция на Федерико Бернардески в 18-ата минута. Второто полувреме стартира с друга лоша вест за „старата госпожа”, след като левият бек Алекс Сандро получи контузия и беше заменен от Леонардо Спинацола в 49-ата минута.

В 58-ата минута Иван Перишич опита късмета си с шут от 25 метра, който пропусна целта с няколко сантиметра покрай левия стълб. Буквално от нищото Ювентус съумя да се върне в мача. Четири минутки след пропуска на Перишич Кристиано Роналдо и Миралем Пянич изпълниха двойно подаване около границата на пеналта. Босненецът с пета чукна топката на пътя на Роналдо, който нанесе знаменит изстрел към долния ляв ъгъл. Топката летеше на може би сантиметър над тревата през цялото време, а капитанът на Интер Самир Ханданович се оказа просто зрител, макар и шутът да беше насочен в близкия му ъгъл – 1:1.

Интер можеше да възстанови аванса си в 70-ата минута, когато Перишич излезе на чиста позиция отляво и стреля под напречната греда. Шчесни за пореден път спаси мрежата на Ювентус.

Отговорът на гостите дойде в 79-ата минута, когато Куадрадо изкара с пас по трева топката за Емре Джан. Току пред границата на наказателното поле германецът нанесе изстрел от движение, а топката почти обърса горния край на напречната греда зад Ханданович.