Последните две седмици бяха пълни с опасения в шведския Норкьопкинг, благодарение на изчезването на 20-годишния Емил Робак. Нападателят играе под наем от Милан, но за него няма ни вест, ни кост от 14 дни. Той пристигна при италианския гранд през 2020-а година за 1,5 млн. Евро след препоръка от Златан Ибрахимович, но все още няма официален мач за „росонерите“.

„Искам той да бъде тук, за да намерим решение, с което да работим всички. Надявам се да се върне, но е трудно да разберем какво се случва, тъй като не сме го виждали от 14 дни. Искам да знам дали е добре. Притеснително е, че не можем да се свържем с него и не знам какво друго можем да направим.. опитахме се да говорим с него много пъти“, каза Тони Мартинсон, който е спортен директор на Норкьопкинг.

Робак впечатли с изявите си в Хамарби, след което парафира договор с Примаверата на Милан. Престоят му там бе кратък и младият футболист беше даден под наем в настоящия си клуб преди да се завърне пак в Италия. Тревогата става все по-голяма, след като преди броени дни двама шведи намериха смъртта си в Брюксел при терористичен атентат в белгийската столица преди срещата между Белгия и Швеция.