Една от звездите на Байерн Франк Рибери остава без празненства както за прясно спечелената титлата в Бундеслигата, така и за рождения си ден днес, 7 април.

Байерн узакони 28-ата и шеста поредна в Бундеслигата

Французинът обясни защо: „За съжаление няма да имаме празненства за титлата сега, нито пък аз за рождения ми ден – ще го отбележа скромно със семейството си. Причината е, че в сряда имаме важен реванш срещ Севиля в Шампионската лига и няма как да си позволим волности. Утре /неделя/ сме на тренировка. Иначе спечелването на титлата винаги е специален момент. Ние имаме супер състав, а със завръщането на Юп Хайнкес начело на тима получихме и онази доза сигурност. Сега се вижда, че работим заедно за успехите”, обясни Рибери, захапвайки индиректно и бившия наставник на тима Карло Анчелоти.

Неговият съотборник Ариен Робен добави: „Бяхме концентрирани и направихме обрат срещу Аугсбург, след като ни бяха повели в резултата. Това, че печелим титлата за шести пореден път, не е подарък. Бундеслигата не е леко първенство, трябва много труд и усилия. Само искам да припомня, че когато Хайнкес пое отбора от Анчелоти, изоставахме с 5 точки”, подобно на френския си съотборник и холандецът клъвна италианския специалист.