Скандалният бивш ръководител на Ювентус Лучано Моджи доста яростно атакува настоящия треньор Маурицио Сари. Повод за това станаха обясненията на специалиста след незадоволителното 0:0 срещу Фиорентина в 3-ия кръг на Серия А. Моджи, който има доживотна забрана да се занимава с футболна дейност заради скандала „Калчополи”, обяви, че Сари създава лошо реноме на спорта като цяло с постоянните си оправдания.

Наставникът на торинци опита да оправдае бледото представяне на своя тим с часовия пояс на двубоя и контузиите на Дъглас Коста, Миралем Пянич и Данило в хода на срещата. „Той има навика да си търси оправдания. Прави го на всички места, където е работил”, заяви Моджи пред радио „Пунто Нуово”.

„Това е лошо за футбола и Антонио Конте беше прав да му отговори. Винаги съм мислел, че за да промениш хода на играта трябва да смениш футболистите, а той не го прави. Ювентус разполага с велики шампиони, които могат да спечелят мач във всеки един миг, но стилът им не се променя.”

„Масимилиано Алегри си тръгна, защото една ера приключи и защото те искаха да променят стила на игра, който никой не харесваше. Вярвам, че Наполи и преди всичко Интер са най-големите конкуренти на Ювентус. Наполи се подсили и разполага с невероятен треньор”, добави Моджи.