Наставникът на Ювентус Маурицио Сари заяви, че неговият тим трябва да се чувства доволен от ремито 0:0 навън срещу Фиорентина в Серия А.

На „Артемио Франки” торинци определено бяха надиграни от домакините, но в немалка част това се дължеше на факта, че Сари трябваше да направи три принудително смени. С контузии от срещата напуснаха Дъглас Коста (още в 7-ата минута), Миралем Пянич и Данило.

„Не показахме представяне от добро качество. Ситуацията беше много сложна, тъй като Фиорентина игра добре, а ние използвахме всичките си смени заради контузии. Нямахме повече хора, които да вкараме”, коментира Сари.

„Контузията на Дъглас Коста изглежда по-лоша от останалите. Пянич получи удар в мускула през седмицата и днес болката продължи да го мъчи. Ще се правят още тестове утре.”

„Когато един съперник се отбранява дълбоко в половината си, ние имаме нужда нападателите да се връщат и да помагат повече. Имахме трудности чисто на техническо ниво и съм убеден, че отбор с по-слаб характер днес би загубил. Това е позитивно и съответно ценно качество, че отборът е в състояние да се бори за точка, когато не се намира в перфектна форма. Още след първия половин час беше очевидно, че ще ни бъде екстремно трудно”, добави Сари.