Феновете на английския Нюкасъл са на път да преживеят ново разочарование, след като сделката за продажбата клуба на саудитския инвеститор е пред пълен провал, информира Mirror". От „джордитата" се интересува престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, а стойността на клуба беше оценена на 300 милиона паунда.

Документите за сделката бяха подадени за одобрение пред ръководството на Висшата лига още преди повече от пет месеца, след което обаче настъпи затишие заради голямото обществено недоволство.

Саудитска Арабия е обвинявана в нарушаване на човешките права. В средите на клубовете също не са във възторг от появата на ново лице на футболния пазар.

Според изданието от ситуацията изглежда е напът да се възползват в италианската Серия А и по конкретно - отборът на Рома. Президентът на „вълците" Джеймс Палота се съобщава, че се свързал със саудитците, за да им предложи тима.

За целта американецът е използвал услугите на инвестиционната банка „Goldman Sachs“, където са били запознати със затрудненията на принца на Острова и са му предложили варианта с Рома.