Прeстоят на Андрий Шевченко на пейката на Дженоа за негово нещастие започна с поражение. В неделната вечер „рособлу“ бяха наказани на два пъти от младия феномен на Рома Феликс Афена Гиан. 18-годишният играч реализира в 82-ата и 94-ата минута на срещата, с което донесе трудния успех за „джалоросите“ в Генуа.

„Знаех, че ще е много труден мач. В последните минути ни липсваше енергия, но днес момчетата се представиха добре, имаше ред. Имаме седмица да се подготвим за следващия мач и ще можем да се възстановим добре“, заяви Шевченко.

„Отношението на играчите беше фантастично, компактността също. Борихме се много, липсваше ни малко организация напред. Можехме да дадем нещо повече на продукцията и когато минавахме зад центъра, трябваше да създадем нещо повече. Все още трябва да подобрим много“, анализира наставникът на генуезци.


На въпрос как ще играе неговата Дженоа, Шева отговори: „Не знам дали ще играем с четирима в защита. Сега можем да играем по този начин, спрямо играчите, които имаме. За техните характеристики това бе най-добрият избор в момента. В бъдеще ще видим. Искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха до края".