Украинската легенда Андрий Шевченко бе представен официално като старши треньор на Дженоа. Основната задача пред бившия вече селекционер на Украйна този сезон ще бъде да остави генуезци в италианския футболен елит.

"Това е много важен момент в моята кариера на треньор. Благодаря на Джош Уондър (от 777 Partners, новите собственици на Дженоа) и проекта на Дженоа за това, че ме върнаха в Италия, една страна, с която имам специална връзка. Дженоа е важен клуб, това е проект, за който ме е грижа, а цел №1 в момента е да бъдем в Серия "А" и през следващия сезон. Дженоа е най-старият клуб в Италия и това означава нещо. Надявам се да остана тук дълго време", сподели Шева.

“Наистина съм убеден в проекта тук. Вярвам, че Дженоа може да постигне големи неща в бъдеще. Спомням си, че на “Мараси” сякаш играехме срещу 12 души, защото феновете тук бяха толкова страстни. Надявам се те пак да сътворяват същата атмосфера, защото имаме нужда от тяхната подкрепа.

"Отборът има нужда от подсилване през януари. Исторически това винаги е бил отбор, който се откроява с агресивност на терена, трябва ни правилният манталитет. Говорейки с играчите, усетих, че и те искат да променят ситуацията".

"Мисля, че този отбор се откроява с някои характеристики, за които вероятно най-подходящите формации ще са 3-5-2 и 4-3-3".

"Италианската треньорска школа е много важна, така че да работя със специалисти като Карло Анчелоти, Алберто Дзакерони и Чезаре Малдини беше страхотно изживяване. Да си треньор в Серия “А” означава, че трябва да си готов за предизвикателството да се изправиш срещу най-добрите. Това е едно вълнуващо предизвикателство за мен”, каза още Шевченко.

45-годишният украинец ще дебютира начело на “грифоните” срещу водения от Жозе Моуриньо тим на Рома. “Изпитвам голямо уважение към Моуриньо. Неговото пристигане донесе много стойност на италианския футбол”, коментира Шевченко.