Вчера се появи информация, че Ралф Рангник е фаворит номер едно за треньорския пост на Милан. Според информация от френския "L’Equipe", 61 годишният специалист ще подпише предварителен договор с "росонерите", като ще получи сериозна неустойка, ако през юли не поеме отбора.

Единственият ръководител на Милан, който е оторизиран да подписва подобни договори, е Иван Газидис, но от "Елиът" вече отрекоха да е бил подписван какъвто и да е документ от клуба, твърди "Гадзета дело Спорт".

Името на Рангник все пак упорито циркулира в медиите, така че не е за изключване и вариант именно той да поеме миланския гранд, като ще бъде с двойна роля: треньор и спортен директор.

Кандидатурата на немския мениджър не е подкрепяна от тандема Малдини - Бобан, като идеята на отговорниците за спортно-техническата част е да поверят отбора на италиански треньор, който да познава Милан и Серия "А". Масимилиано Алегри остава вариант номер 1 за легендите на клуба, ако Стефано Пиоли не успее да запази поста си след края на сезона.