Генералният мениджър на Фиорентина, Джо Бароне, коментира тежката ситуация в която се намира италианският футбол и бъдещето на настоящия сезон. 

"В момента ситуацията в клуба е под контрол. Трима от играчите, които бяха заразени, вече са с отрицателни тестове. Имаше и други случаи от щаба ни, някои от които дори по-тежки, но сега всички са си по домовете. Дезинфекцирахме тренировъчната база и се надяваме, че най-лошото е зад гърба ни", заяви Бароне.

"Като за начало, смятаме, че здравето има значение, така че ако има някакви рискове относно доиграването на шампионата, по-добре да не започваме. Ще бъде по-добре да довършим сезона на терена, но ако ще възобновяваме, всичко трябва да е напълно наред. Трябва да гледаме и за бъдещето, не само за настоящия сезон."

"Колкото до заплатите, изпратили сме запитване до футболистите и чакаме техния отговор. Сигурен съм, че те ще поемат отговорност. Вече говорих с част от тях относно цялата ситуация. Важно е и УЕФА и ФИФА да работят в тази посока, защото всеки трябва да свърши своята част", апелира Бароне.