Собственикът на Фиорентина Роко Комисо продължава да се бори за нов спортен център във Флоренция и заяви, че са необходими приходи, за да получи това. Той обаче обеща да запази звездите на тима в отбора.

"Здравето е важно за нас, ако няма рискове, тогава можем да започнем с тренировките", каза той пред „SportItalia“.

"Не съм сигурен, че това може да стане, но пък играчите ми са", каза още той.

Босът на „виолетовите“ иска да изгради най-добрите съоръжения в Италия и да се бори за върха на италианския футбол.

„Започнахме с купуването на Фиорентина, купихме земята, за да направим най-големия спортен център в Италия, където всички ще бъдем заедно. Ако ми позволят да построя този стадион, ще минат три-четири години, за да видя този Фиорентина, който искам да бъде. Пътят към успеха в Серия А е да има структури, които нашите фенове харесват. Това изисква приходи, за да харчите пари, за да получите най-добрите играчи в света. Ако погледнем данните от приходите през последните години в Европа, виолите са 21-и в списъка“, продължи Комисо.  

И плеймейкърът Гаетано Кастровили и звездата Федерико Киеза са свързани с трансфер, но босът заяви, че те не се продават.

„Те не могат да се докоснат до никого от тях днес. „Първият [Кастровили] има дългосрочен договор, а същото важи за Киеза. Обичам добри играчи и не е задължително да ги продавам“, отсече Комисо.

Той заяви, че би било важно играчите да приемат намалението на заплатите си и посочи Ювентус като „добър пример“.

„Ювентус като голям клуб е добър пример. Би било важно играчите да приемат намалението на заплатите, за да защитят много други служители на клуба, които не печелят толкова“.