Директорът в Интер Пиеро Аузилио увери феновете, че голямата звезда Мауро Икарди скоро ще парафира нов договор, с което ще подсигури дългосрочното си бъдеще на „Джузепе Меаца”.

Интер праща Икарди в орбитата на Неймар

Преговорите между голаджията и ръководството са централна тема за италианските медии от няколко дни насам. Причината Интер да настоява за предоговаряне на условията е, че желае да увеличи драстично освобождаващата клауза в контракта на Икарди.

Икарди сипа сол в раната за ултрасите на Интер

Към момента въпросната сума възлиза на 110 милиона, а в светлината на платените 222 милиона от Пари Сен Жермен за Неймар, нейният размер не е толкова стряскащ, колкото на „нерадзурите” им се иска.

„Миналата година тази клауза изглеждаше чудовищна, но когато има взаимно желание да продължим, тя е до голяма степен излишна. Икарди е много щастлив да бъде тук в Интер и ще остане още дълги години, дори и без наличието на такава клауза.”

Интер предлага нов договор на Икарди от страх

„Колко струва Икарди днес? Много, но той има и дълъг контракт, а в Интер го държи изкъсо. Няма нужда да му поставяме конкретна цена”, допълни Аузилио.