Ръководството на Милан е изразило желание пред УЕФА да не бъде наказван твърде сериозно за нарушаване на Финансовия феърплей, пише „Гадзета дело спорт”. Спред изданието следващите месеци, в които ще се проведат няколко срещи между представители на „росонерите” и футболната централа, ще бъдат решаващи за съдбата на италианския гранд.

Милан има спешна нужда от 10 милиона евро, иначе лошо

Авторитетната медия твърди, че изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне е изложил солидни аргументи защо санкциите за клуба не трябва да стигат до крайност. По принцип санкциите за нарушаване на Финансовия феърплей се разпростират от глоби до изваждане от евротурнирите. Фасоне смята да избегне последното с детайлен план, който отбелязва скокът в приходите от продажба на билети, телевизионни права и евентуална победа във финала за Купата на Италия.

В същото време това не отменя факта, че собственикът Йонхон Ли трябва да намери начин да погаси дълга от 303 милиона евро към хедж фонда „Елиът Мениджмънт”. От тази сума 123 милиона се дължат от клуба, а другите 180 милиона са изискуеми от самия Ли.