Бившият вратар на Арсенал Войчех Шчесни показа ясно дали изпитва съжаления от това, че напусна отбора на лондончани. Полският национал бе категоричен, че в  Ювентус се чувства на мястото си и това е бил правилният избор за неговата кариера.

Шчесни прекара  8 години при „артилеристите”(и още 3 преди тях в школата на отбора), като ги напусна чисто документално през лятото на 2017-а година. В последните си 2 сезона като играч на топчиите той последователно бе преотстъпван на Рома.

Буфон разкри единственото, което би отложило края

„Дали изпитвам съжаления? Не зная. Смятам, че Ювентус беше точният избор за мен и моята кариера”, каза 27-годишният вратар. „Топчиите” имат страхотен вратар в лицето на Петър Чех. Така че ситуацията е окей, всички изглеждат доволни.”

През настоящия сезон Шчесни е съотборник с бележития Джанлуиджи Буфон, който кара почти сигурно последната кампания в своята славна кариера. „Джиджи е страхотен мъж и велик шампион. Сега, когато играя (Буфон е контузен – б.р.), той ми помага много със своя опит. Когато той е на терена, се опитвам да му бъда от помощ като заместник.”

„Правя всичко по силите си да се подготвям на ниво и в същото време да подготвям него за мачовете, като се влагаме в тренировките”, допълни Шчесни.