Маурицио Сари не беше сигурен дали Матиа Дзакани е заслужавал дузпа снощи срещу Венеция, но заяви, че играчът на Лацио със сигурност не е симулирал. „Бинкочелестите“ спечелиха важни три точки благодарение на тази дузпа, реализирана от Имобиле. Резултатът ги постави на 5-то място в Серия А, задминавайки Аталанта и Рома.

„Когато срещнете отбор, който се бори, за да избегне изпадане, винаги е труден мач. Пространствата бяха затворени, добре се справихме, за да ги караме да се движат. Бяхме търпеливи.

Видях снимките от дузпата отново. Има контакт. Аз съм на мнение, че не всички контакти не са дузпи. Рома е силен отбор от самото начало и през януарския трансферен пазар се подсили още повече. Те са опонент от най-висока класа, но в тези мачове това не е важно. Дербито е различен мач", започна Сари.

„Да играеш в четвъртък не е като да играеш във вторник или сряда. Трудно е. В момента не е нужно да ни пука за четвъртото място. Това е твърде далечна цел, за да бъде реална. Нека си поставяме цели мач за мач", завърши специалистът.